Noutăți

Hubul terapeutic este pregatit de activitati

Una dintre marile reușite ale proiectului „Pas cu pas cresc demn!”: Hubul terapeutic din Valea Merilor, Predești, în care copiii vulnerabili emoțional din mediul rural își găsesc copilăria, imaginația, creativitatea și mai ales reziliența prin activități non-formale și terapeutice axate pe drepturile lor și creștere personală.

Citește mai mult

Conferința de închidere a proiectului „Pas cu pas cresc demn!”

Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune a desfășurat în Conferința de închidere a proiectului Pas cu pas cresc demn! în data de 23 noiembrie. În cadrul conferinței au participat reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, Centrului de Detenție Minori și Tineri Craiova, Baroului Dolj, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Inspectoratului Școlar Județean Dolj, ai școlilor și primăriilor implicate, precum și repezentanți din presă.

Citește mai mult

Două spații destinate interacțiunii cu minorii în contexte judiciare au fost inaugurate în Craiova

În cadrul proiectului „Pas cu pas cresc demn!”, Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune a amenajat un spațiu destinat audierii copiilor și interacțiunii cu aceștia în incinta Secției de Poliție nr. 1 din Craiova și a reamenajat camera „Părinte-copil‘‘ din Centrul de Detenție Minori și Tineri Craiova. Acestea au fost aranjate corespunzător pentru a favoriza dialogul cu minorii care vin în contact cu autoritățile pe parcursul unor anchete judiciare, dar și pentru a avea parte de întâlniri adecvate în cadrul vizitelor cu copiii lor.

Citește mai mult

Câștigătorii concursului „Am dreptul la demnitate!”

Felicitări tuturor participanților și câștigătorilor concursului de sloganuri!

Citește mai mult

„Copiii trebuie să trăiască într-o lume a frumuseții”

V. A. Sukhomlinsky spunea: „Copiii trebuie să trăiască într-o lume a frumuseții, jocurilor, basmelor, muzicii, desenului, imaginației, creativității.”. Cât de frumos ar fi, ce fericiți ar fi copiii, ce stimă de sine crescută ar avea, ce adulți responsabili am avea și am trăi într-o lume fără violență! Însă, conform ministrului Familiei, Gabriela Firea, 4 copii și 42 de femei au murit anul trecut, în urma bătăilor și abuzurilor din familie, aproximativ 9000 de copiii și 40 000 de femei au fost victimile agesiunilor, au fost emise peste 11 000 de ordine de protecție și peste 20 000 de ordine de protecție provizorii.

Citește mai mult

Echipa de traineri a proiectului a început livrarea sesiunilor de instruire a personalului din sistemul judiciar și de protecție socială

În luna iulie a anului 2022, o parte dintre trainerii Asociației Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune (DePsi), Roxana Enache, Alexandru Goreci, Dacian Florea și Monica Dobre, sub îndrumarea managerului de proiect Irina Gruia au început livrarea cursului de formare în tehnici de lucru cu minori aflați în situații de risc de vulnerabilitate emoțională și traumă, durata instruirii fiind de 30 de ore pe parcursul a 9 zile, respectiv 16 ore pe parcursul a 2 zile pentru speciliștii din cadrul Baroului Dolj și Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Citește mai mult

Pas cu pas cresc demn – Curs de formare de formatori

În perioada aprilie – iunie 2022 Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune a desfășurat cursul de formare de formatori în tehnici de lucru cu minori aflați în situații de risc de vulnerabilitate emoțională, durata instruirii fiind de 90 de ore pe parcursul a 3 module a cate 30 de ore cumulate pe parcursul unei săptamâni. Acest curs face parte din proiectul „Pas cu pas cresc demn!” și a fost facilitat de formatorii Eduardo Verdu, Leandra Perrotta - Geard și Zena Geard – Perotta, membrii reprezentanți ai organizației partenere Moreno Husset AS.

Citește mai mult

Comunicat de presă “Pas cu pas cresc demn!” – Proiect dedicat copiilor cu oportunități reduse

Copiii, mai ales cei din mediul rural, sunt de multe ori victime ale violenței domestice și ale abuzurilor, copiii cu dizabilități sunt lipsiți de un tratament afectuos și protector, copiii care vin în contact cu instituțiile publice în anchete judiciare au parte de experiențe neplăcute cauzate de lipsa de spații special amenjate și de lipsa unor competențe în domeniul comunicării relaționale cu minorii. Acestea sunt cateva dintre dificultatile ”de om mare” prin care copiii dezavantajați trec zi de zi și pe care echipa Asociației Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune le-a observat în comunitatile în care activează. Așa a apărut nevoia implementării proiectului ”Pas cu pas cresc demn!”

Citește mai mult
Material realizat cu sprijinul financiar al Mecanismului Financiar al SEE 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor
Pentru mai multe detalii despre Granturile SEE, precum și despre Operatorul de Program accesați www.eeagrants.ro și www.frds.ro.

Proiect derulat de :

în parteneriat cu :

în colaborare cu :