Ai peste 18 ani? Înscrie-te!

Regulament Concurs „Am dreptul la demnitate!”

Concursul național „Am dreptul la demnitate!” este o inițiativă lansată de Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune în cadrul proiectului „Pas cu pas cresc demn!”, implementat in perioada 01.01.2022 – 31.12.2023, de catre Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune în parteneriat cu Moreno Huset AS din Norvegia în cadrul programului „Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”

Prin intermediul concursului, copiii vor afla informații despre drepturile lor, fiind astfel stimulați să se implice mai mult în activități civice, cu atât mai mult cu cât autocarul le va purta creațiile prin țară.

Concursul se va desfășura în perioada 1 noiembrie 2022 – 10 martie 2023, perioada de înscriere în concurs fiind pâna la 28 februarie 2023. În cadrul acestuia pot participa elevi din ciclul gimnazial și liceal.

Vor exista două categorii în cadrul concursului:

  • Categoria I – clasele V -VIII

  • Categoria II – Clasele IX – XII

Fiecare participant la concurs va explora cele 54 de articole ale drepturilor copilului regasite pe site-ul proiectului ( https://crescdemn.ro/page.php?id=14 ) și va concepe minim un slogan si maxim 5, prin care să exprime ce înțelege după citirea acestora. Vom acorda puncte în plus pentru creativitate, expresivitate, originalitate. Sloganurile vor fi inscrise in concurs sub forma de imagini (desene, grafică digitală, fotografii etc.).

Ce este un slogan?

Un slogan este o formulare, o propoziție scurtă, pregnantă, concludentă care exprimă elocvent și evident, țelurile sociale ale unor grupuri, organizații etc. sau o problemă de actualitate. Acesta va avea o sonoritate atrăgătoare și va avea ca scop promovarea unuia sau mai multora dintre drepturile copilului.

Cele mai bune creații alese de juriu vor fi tiparite și ulterior lipite pe Autocarul Demnității.

Echipa de jurizare va fi formată din:

  • 2 membrii ai Asociației Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune

  • 1 membru al Inspectoratului de Politie Județeană Dolj

  • 1 membru al Baroului Dolj

  • 1 membru al Centrului de Detenție Minori Craiova

Calendar

  • 1 noiembrie 2022 – 28 februarie 2023 - Înscrierea participanților la concurs

  • 1 martie – 9 martie 2023 - Jurizare

  • 10 martie 2023 - Anunț câștigători

Pentru validarea înscrierii este nevoie de acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

Exemplu de slogan:Material realizat cu sprijinul financiar al Mecanismului Financiar al SEE 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor
Pentru mai multe detalii despre Granturile SEE, precum și despre Operatorul de Program accesați www.eeagrants.ro și www.frds.ro.

Proiect derulat de :

în parteneriat cu :

în colaborare cu :