Hubul terapeutic este pregatit de activitati
Publicat in data : 2024-04-01

Una dintre marile reușite ale proiectului „Pas cu pas cresc demn!”: Hubul terapeutic din Valea Merilor, Predești, în care copiii vulnerabili emoțional din mediul rural își găsesc copilăria, imaginația, creativitatea și mai ales reziliența prin activități non-formale și terapeutice axate pe drepturile lor și creștere personală.
 
Hubul terapeutic, sau „Hubul vesel”, cum îl numesc copiii, este centrul nostru pentru tabere și activități educative, construit în cadrul proiectului „Pas cu pas cresc demn!”, ce oferă copiilor 40 de locuri de cazare în camere cu băi proprii, o sală de activități dotată cu videoproiectoare si sistem de sunet, grup sanitar accesibil, o terasa acoperita, având o sala de mese si spatiu pentru activitati, gradina terapeutica cu poteca senzoriala si zone speciale dedicate explorarii senzoriale, instrumente muzicale, aer curat, distracție și un peisaj natural gata de a fi explorat, locația aflându-se la marginea pădurii și înconjurată de o livadă de meri. Hubul este potrivit și copiilor cu dizabilități locomotorii, având rampe de acces în clădire și o cameră de cazare cu baie proprie adaptate nevoilor lor
 
Locația a găzduit deja o serie de activități pentru copiii vulnerabili emoțional din mediul rural, conduse de specialiștii noștri în training, psihoterapie și dezvoltare personală.

Proiectul „Pas cu pas cresc demn!” beneficiază de un grant în valoare de 1.926.662€ oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului ”Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”. Obiectivul proiectului este de a promova respectarea drepturilor copilului la nivel național.

Pentru mai multe detalii despre Granturile SEE, precum și despre Operatorul de Program accesați www.eeagrants.ro și www.frds.ro.

Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2921. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflect opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea excusivă a autorului.

Lucrând împreună pentru o Europă incluzivă.

Material realizat cu sprijinul financiar al Mecanismului Financiar al SEE 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor
Pentru mai multe detalii despre Granturile SEE, precum și despre Operatorul de Program accesați www.eeagrants.ro și www.frds.ro.

Proiect derulat de :

în parteneriat cu :

în colaborare cu :