MASS MEDIA

“Pas cu pas cresc demn”, un proiect ce vizează oferirea de servicii de psihoterapie pentru copiii aflați în situație de vulnerabilitate emoțională din mediul rural

Inspectoratul de Poliție Județean Dolj se alătură Asociației “Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune” , în cadrul proiectului ”Pas cu pas cresc demn!”. Este un program ambiţios, destinat copiilor cu oportunităţi reduse, finanţat din fonduri europene, valoarea depăşind 1, 9 milioane de euro.

Citește mai mult

Un autocar aduce demnitate în viața copiilor

Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune din Craiova derulează concursul „Am dreptul la demnitate!”, în perioada 1 noiembrie 2022 – 28 februarie 2023. Pentru înscrierea în concurs se va accesa site-ul proiectului, http://crescdemn.ro, secțiunea Concurs https://www.crescdemn.ro/concurs.php. Vor fi extrași 5 câștigători care vor călători cu Autocarul Demnității prin țară în cadrul Caravanei Demnității. Initiativa concursului face parte din proiectul „Pas cu pas cresc demn!”, implementat în perioada 01.01.2022 – 31.12.2023, de catre Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune în parteneriat cu Moreno Huset AS din Norvegia în cadrul programului „Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”.

Citește mai mult

70 de specialiști au învățat cum să lucreze cu minorii aflați în situații de vulnerabilitate emoțională

În perioada iulie – noiembrie 2022, 10 traineri din cadrul Asociației Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune (DePsi) au livrat cursul „Interacțiunea și lucrul cu minorii aflați în situații de vulnerabilitate emoțională”, durata instruirii fiind de 300 de ore pentru un număr de 70 de specialiști din cadrul Baroului Dolj, Inspectoratului de Poliție Județean Dolj și Centrului de Detenție Minori și Tineri.

Citește mai mult

Inaugurarea primului Centru comunitar – Hub terapeutic din zona Olteniei

Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune a implementat în perioada 01.01.2022-31.03.2024 proiectul „PAS CU PAS CRESC DEMN!”, cod PN5004, cu scopul de a crește pe termen lung gradul de recuperare, reintegrare si reabilitare psihică pentru cel puțin 1207 copii aparținând unor categorii vulnerabile, precum și familiarizarea acestora cu drepturile pe care le au și stimularea implicării în apărarea lor prin punerea în funcțiuneîn localitatea Predești, județul Dolj, în cele 24 de luni ale proiectului, a unui instrument inovativ pilot de tip centru comunitar- Hub Terapeutic destinat copiilor vulnerabili.

Citește mai mult
Material realizat cu sprijinul financiar al Mecanismului Financiar al SEE 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor
Pentru mai multe detalii despre Granturile SEE, precum și despre Operatorul de Program accesați www.eeagrants.ro și www.frds.ro.

Proiect derulat de :

în parteneriat cu :

în colaborare cu :